Architekti už se mohou hlásit na 19. ročník Salonu dřevostaveb. Největší hvězdy odtajněny

Architekti už se mohou hlásit na 19. ročník Salonu dřevostaveb. Největší hvězdy odtajněny

Markéta Kristová | Neděle, 21. leden 2024 |

Přidat na Seznam.cz

19. ročník festivalu Salon dřevostaveb přinese množství inspirace ze zahraničí, představí nové trendy v materiálech a technologiích, a především pak poukáže na nejzásadnější počiny, které se za poslední dva roky urodily v oblasti dřevostaveb v Čechách a na Slovensku. Festival proběhne od 17. 4. do 22. 5. 2024 v Praze.

Součástí Salonu dřevostaveb bude opět venkovní výstava vybraných projektů v centru Prahy na piazzettě Národního divadla, tradičně vyjde také Ročenka dřevěné architektury s výběrem a rozhovory s výraznými osobnostmi architektury. Samozřejmostí bude série přednášek, panelových diskuzí i prezentace domácích a hlavně významných zahraničních architektů.

Zahajovací a zároveň hlavní přednáškový večer se uskuteční 17. 4. v centru CAMP, 18.4. pak bude zahájena venkovní výstava v centru Prahy na piazzettě Národního divadla, která potrvá do 22. 5. Do Prahy rovněž dorazí architekti z nizozemského studia Team V, což jsou mimo jiné autoři monumentální budovy hlavního nádraží Centraal Station v Rotterdamu či nové univerzitní budovy v Amsterdamu.

Dalším velkým lákadlem nadcházejícího ročníku bude také přednáška architekta Bjørna Kierulfa, který je zároveň zakladatelem společnosti EcoCocon, která se snaží o revoluci ve stavebnictví. Přináší totiž nový, efektivní a klimaticky neutrální konstrukční systém, jehož panely jsou vyrobeny ze dřeva a slámy.

DrevoaStavby.cz Festival Salon dřevostaveb 2024 výstava u Národního divadla

Autor a zdroj fotografie se souhlasem: pořadatelé Salonu dřevostaveb

Přihlaste svůj vlastní projekt ze dřeva


Jste architekti, nebo architektonické studio, které v posledních dvou letech dokončilo zajímavou realizaci s použitím dřeva? Přihlaste svou dokončenou stavbu různého měřítka a účelu a staňte se součástí Salonu dřevostaveb ´24! Podmínkou pro přihlášení je aktuálnost realizace a vysoký podíl dřeva v nosné konstrukci, nebo jeho netradiční použití.

Právě teď se otevírají přihlášky do 19. ročníku. Architekti tak mají možnost pokusit se zařadit svůj projekt mezi nejzajímavější dřevostavby za období posledních dvou let. Pokud jej organizátoři zvolí do užšího výběru, stane se součástí zmíněné výstavy i ročenky a jeho prezentaci uvidí návštěvníci přednáškového pásma. Projekty je možné přihlašovat až do do 30. 01. 2024 přes on-line registraci vystavujícího, která je k dispozici na webových stránkách Salondrevostaveb.cz.

„Od roku 2005 jsme během pořádání Salonu dřevostaveb představili přes 550 skvělých projektů. Podařilo se nám vybudovat výběrovou přehlídku současné dřevěné architektury, stali jsme se centrem osvěty v oblasti moderní a kvalitní udržitelné architektury ze dřeva a inspirací pro odpovědný životní styl. Festival zároveň představuje jedinečné místo pro setkání a navázání kontaktů mezi architekty, firmami z oboru, developery a investory," popisuje Pavel Horák, ředitel a zakladatel Salonu dřevostaveb, a dodává: „Těšíme se, jaké zajímavé realizace ze dřeva se nám letos sejdou a k jakým inspirativním setkáním v rámci akcí Salonu dřevostaveb dojde."

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop